Служебното правителство предложи на Народното събрание определяне на границата на бедността като

...
Служебното правителство предложи на Народното събрание определяне на границата на бедността като
Коментари Харесай

Служебният кабинет с важни промени за социалните помощи

Служебното държавно управление предложи на Народното събрание определяне на границата на бедността като основа на установяване и на правото, и размерите на обществените помощи, както и основаване на механизъм на актуализация на социалните помощи. Това се реализира откакто прага на бедността е в основата на общественото подкрепяне. Министерският съвет е приел промени в региона на общественото подкрепяне, техният размер и условия за приемане. Това разгласи на брифинг общественият министър Лазар Лазаров  Лазар Лазаров Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 година в София.   Завършил е УНСС, компетентност.

Въведени са промени и нововъведения, които да подсигуряват законовите наредбите. Разширяването на обсега на лицата, които ще бъдат общественото подкрепяне. От една страна това е слагането на границата на бедността в изискванията за приемането на помощите, а въпреки това - облекчаването на обществените помощи. Сред измененията са понижаване на периода за отговорности и непрекъсната регистрация в бюрата по труда. Този период от 6 месеца е понижен на три. 

По думите на обществения министър, облекчават се ограничаващите условия във връзка с допускане на обществено подкрепяне според от притежаваните парцели. Така да вземем за пример се дава право на месечна целева помощ в размер на линията на беднотия, за хора, които са навършили 18-годишна възраст и напущат обществените услуги от резидентен вид, да могат да покрият първичните разноски по настаняване и независим живот, съобщи Нова тв.

Прави се и смяна в размера на помощта, която страната отпуска за покриване на случайно зародили потребности. Сега тя съставлява петкратният размер на обезпеченият най-малък приход - 375 лв.. С измененията се приема да е до трикратният размер на прага на бедността. В рамките на тази година, размерът на помощта ще се усили от 375 лв. на 1512 лв., добави още общественият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР